Pálinka bérfőzde

A pálinkakultúra fejlődése és a fogyasztók igényeinek emelkedése, a főzetők és a bérfőzdék felé is emeli az elvárásokat, amelyeket a hagyományos kisüsti főzdék sajnos már nem minden esetben tudnak kielégíteni. Nálunk olyan berendezés üzemel, amely magában foglalja azt a szakértelmet és innovációt, amellyel biztosítani tudjuk, hogy a minőséget folyamatosan maximumon tartsuk.

Bérfőzdénket ajánljuk olyan kistermelőknek, akiknek legalább 100 liter gyümölcscefréje keletkezi, vagy olyan nagytermelőknek, akik ki tudják használni a 300 literes üstünk kapacitásából fakadó előnyöket. Számunkra kiemelten fontos, hogy bérfőzetőink mindig a saját cefréjükből készült párlatot kapják vissza. 100%-ig biztosak lehetnek abban, hogy amikor kiadjuk az elkészült párlatot, saját pálinkájukat kapják meg, melyet a főzés folyamán akár folyamatos jelenlétükkel ellenőrizhetnek is.
 

Minőségi alapelveink

Számunkra az a legfontosabb, hogy az Ön által hozott cefréből a lehető legjobb minőségű pálinkát állítsuk elő Önnek. Főzőberendezésünk lehetővé teszi az elő- és utópárlat jó elválasztását, valamint a gyümölcsaromák magas koncentrációban történő átpárlását a pálinkába.
 

Árak, Szolgáltatások

CEFRE ÁLTALUNK TÖRTÉNŐ BESZÁLLÍTÁSA: 120 Ft/km

FŐZÉS: bruttó 865 Ft/liter 50 fokosra beállított pálinka esetén, amely 1730 Ft/hlf-et jelent.

MINIMÁLIS FELTÖLTÉSI ÁR: amennyiben egy felöntés kihozatala nem éri el a 12 liter 50 fokos pálinkát, úgy a főzés díja bruttó 11 000 Ft.

JÖVEDÉKI ADÓ: minden párlat után a főzési díj mellett meg kell fizetni a bérfőzött párlat hektoliterfoka utáni 1670 Ft adó összegét a szeszfőzde részére. Ez 50 fokos pálinka esetén 835 Ft/liter.

Tehát 1liter 50 fokosra beállított pálinka ára: 865 Ft (főzési díj) + 835 Ft(jövedéki adó) = 1700 Ft

GYÜMÖLCSMAGOZÁS, DARÁLÁS: 35 Ft/kg.
Amennyiben a pálinkáját nálunk főzeti, mi ingyenesen kimagozzuk és becefrézzük a gyümölcsét, Önnek csak a felhasznált anyagokat kell kifizetnie. Ha az Ön által hozott cefre állaga – bármilyen okból kifolyólag – nem megfelelő, és azt darálni, vagy magozni kell, annak a díja 25 Ft/kg.

A fenti árak visszavonásig érvényesek.
Időszakos akcióinkat, ajánlatainkat kövesse a Facebookon!

 


 

Jogszabályi előírások

2016. évi LXVIII. törvény rendelkezései szerint a szeszfőzdében bérfőzés keretében, a bérfőzető alapanyagából előállított párlat jövedéki adója egy bérfőzető (háztartás) részére évente az alábbiak szerint alakul:

I.) legfeljebb 86 liter (50 térfogatszázalékos, azaz 43 hlf) mennyiségig az eddigi 0 Ft helyett 1670 Ft/hlf;

II.) a 86 litert (50 térfogatszázalékos, azaz 43 hlf) meghaladó mennyiségre 3333,85 Ft/hlf.

A bérfőzött párlat utáni adófizetési kötelezettség és eljárási szabályok szerint, a bérfőzött párlat utáni adó összegét a szeszfőzde állapítja meg és szedi be a bérfőzetőtől.

Fentiek alapján az érvényes jogszabályok figyelembe vételével Ön köteles megfizetni a megrendelt szolgáltatás árát (azaz a bérfőzés díját), és az állam által kiszabott bérfőzési szeszadót.