Pálinka bérfőzde

A pálinkakultúra fejlődése és a fogyasztók igényeinek emelkedése, a főzetők és a bérfőzdék felé is emeli az elvárásokat, amelyeket a hagyományos kisüsti főzdék sajnos már nem minden esetben tudnak kielégíteni. Nálunk olyan berendezés üzemel, amely magában foglalja azt a szakértelmet és innovációt, amellyel biztosítani tudjuk, hogy a minőséget folyamatosan maximumon tartsuk.

Bérfőzdénket ajánljuk olyan kistermelőknek, akiknek legalább 100 liter gyümölcscefréje keletkezi, vagy olyan nagytermelőknek, akik ki tudják használni a 300 literes üstünk kapacitásából fakadó előnyöket. Számunkra kiemelten fontos, hogy bérfőzetőink mindig a saját cefréjükből készült párlatot kapják vissza. 100%-ig biztosak lehetnek abban, hogy amikor kiadjuk az elkészült párlatot, saját pálinkájukat kapják meg, melyet a főzés folyamán akár folyamatos jelenlétükkel ellenőrizhetnek is.
 

Minőségi alapelveink

Számunkra az a legfontosabb, hogy az Ön által hozott cefréből a lehető legjobb minőségű pálinkát állítsuk elő Önnek. Főzőberendezésünk lehetővé teszi az elő- és utópárlat jó elválasztását, valamint a gyümölcsaromák magas koncentrációban történő átpárlását a pálinkába.
 

Árak, Szolgáltatások

1liter 50 fokosra beállított pálinka ára: 1365 Ft főzési díj + 0 Ft jövedéki adó = 1365 Ft

2021.01.01-től 86liter 50 fokos pálinkára a jövedéki adó 0Ft, ezen mennyiség felett a jövedéki adó az 50fokos pálinkára 1670 Ft

JÖVEDÉKI ADÓ: a 2020. évi CXVIII. törvény 83. § (1) szerint  egy bérfőzető részére átadott, 43 hlf (86 liter 50 fokos) párlat jövedéki adója 2021. január 01-től: 0 Ft.

MINIMÁLIS FELTÖLTÉSI ÁR: amennyiben egy felöntés kihozatala nem éri el a 16 liter 50 fokos pálinkát, úgy a főzés díja bruttó 22 000 Ft, plussz jövedéki adó.

CEFRE ÁLTALUNK TÖRTÉNŐ BESZÁLLÍTÁSA: 220 Ft/km

GYÜMÖLCSMAGOZÁS, DARÁLÁS: 35 Ft/kg.
Amennyiben a pálinkáját nálunk főzeti, mi ingyenesen kimagozzuk gyümölcsét! Ha az Ön által hozott cefre állaga – bármilyen okból kifolyólag – nem megfelelő, és azt darálni, vagy magozni kell, annak a díja 25 Ft/kg.

A fenti árak visszavonásig érvényesek.
Időszakos akcióinkat, ajánlatainkat kövesse a Facebookon!

Nyitvatartás:

                                                                                    Hétfő:        07:00-17:00

                                                                                    Kedd:         07:00-17:00

                                                                                    Szerda:      07:00-17:00

                                                                                      Csütörtök: 07:00-17:00

                                                                                      Péntek:      zárva

                                                                                      Szombat:   zárva

                                                                                      Vasárnap:  zárva


 

Jogszabályi előírások

2016. évi LXVIII. valamint a 2020. évi CXVIII. törvény rendelkezései szerint a szeszfőzdében bérfőzés keretében, a bérfőzető alapanyagából előállított párlat jövedéki adója egy bérfőzető (háztartás) részére évente az alábbiak szerint alakul:

I.) legfeljebb 86 liter (50 térfogatszázalékos, azaz 43 hlf) mennyiségig az eddigi 1670 Ft helyett 0 Ft/hlf;

II.) a 86 litert (50 térfogatszázalékos, azaz 43 hlf) meghaladó mennyiségre 3333,85 Ft/hlf.

A bérfőzött párlat utáni adófizetési kötelezettség és eljárási szabályok szerint, a bérfőzött párlat utáni adó összegét a szeszfőzde állapítja meg és szedi be a bérfőzetőtől.

Fentiek alapján az érvényes jogszabályok figyelembe vételével Ön köteles megfizetni a megrendelt szolgáltatás árát (azaz a bérfőzés díját), és az állam által kiszabott bérfőzési szeszadót.